14. lokakuuta 2016

Oulun reissu Endan kans, navetta(dietti) juttuja ja muita kuulumisia

Ja ku kaikki kuitenki tulee ensimmäisenä kyttäämään, että miten ne läskit on lähteny nii alotetaan siitä. Eli tässäpä nyt tämän päivän tilanne:

-26kg

Sai käyä ostaan uuet housut ku kaikki muut paitsi navettahousut ja collegehousut tippuu jo pois jalasta :D Koosta 52 on lähetty ja tänää sovin kokoon 46. Että normaalia kohti koko ajan. Ja oon huomannu että selästäki on alkanu vararavinto häviämään ja muuttumaan lihakseksi. Yks päivä vaa huomasin että hitsi ku on tosta selästä kipee, että mikä toi on, aijaaaa siellä on lihaksiaki nykyään :D Paino ei sillee isoina numeroina oo moneen viikkoon tippunu, mutta onneks on tää kuva nii ei mee motivaatio vaa'an takia.

Käytiin tossa pari viikkoa sitten Oulussa Oriola Road Showssa kuuntelemassa luento koiran madoista ja madotuksesta ja keräämässä messuilta ilmaisnäytteitä :D Otin Endan sinne mukaan ku se ei oo sitten Kannuksen paljoa autossa ollu. Ihan tosi rauhallisesti se siellä oli ollu takakontissa, ja kun käytiin Oulussa kaupunki-olosuhteita kattomassa nii ei rähjänny ku 1/3 koirasta joita siinä nähtiin. Ja sekin oli sen takia kun se rohisti pelottavasti kun kiskoi meidän luo minkä pääsi.

Navetassa oli aika pitkään lomittajat ja mie niin en "saanu" siivoilla, siksi varmaa toi painonpudotuski vähän seistahtu, mutta nyt oon taas pari viikkoa siellä siivoillu lähes yksikseni. Yks päivä siellä oli parressa yhtäkkiä kuollu lehmä, mikä on kuulemma aika harvinaista. Yleensä ne on syömättä tai muuten kipeän olosia ennen ku tohon asti mennään. Sitte vähän aikaa siitä nii siellä ootti aamulla vasikka lattialla! Vähän aikaa meni siinä puolinukuksissa tajuta että "nii tossa tuijottelee vasikka lattialla." :D

Toissapäivänä sinne synty yks vasikka ja tänään sinne putkahti kaks lisää. Oisin muute varmaa menny sinne, mutta olin jo kaupungissa. Sovittiin tää vapaaks ku viikonloppuna on paljon pikkuelukoita. Onneks oli pikatuuraaja vapaana!

Eläinlääkärihommia on ollu jonku verran. Pari rokotusta ja kynsien leikkuuta. Oli koiran kastraatio, ja sai pukee oikeen hengityssuojaimet ja sen myssyn ja kaikkee :D Sitte otettii verinäyte ja ultrattiin koira. Hoidettiin yks haava kotikäynnillä. Ihmiset soittaa mulle että "Niin ku tällä on tämmönen nii mitä nyt tehdään tai että ku oot siellä eläinlääkärillä niin millon sillä ois aikaa asialle x".  Ja minun vakiovastaus on että "Kyllä se kannattaa käyttää lääkärissä. Soita sille aika." Ihan kivoja tollaset, mie oon vähän niinku joku mikä se tyyppi nyt on ärsyttävä niitten keräysten kans... Feissari! Tolle eläinlääkärivastaanotolle siis. Paitsi että ei ihmiset yleensä omasta tahostaan feissaria lähesty :D Enemmän sitte keikkabuukkari? :D

Hoitajakissan kans ooteltiin että potilas herää
Yks hauska tai "hauska" juttu pitää kertoo vielä tästä viikosta. Poistettiin tossa yks päivä suutarinlapselta hammaskivee. Mie sitte katoin siinä ku se raaputteli se raaputellija ja kuulu se korkee ääni ja raaputus. Ja yhtäkkiä alko mahaan sattuun ja mie että onko mulla nälkä vai... ja sitte mulla pimeni silmissä ku kaikki veri pakeni päästä. Ehin mennä kyykkyyn enkä pyörtyny, mikä oli hyvä. Ja mie oon luullu olevani kalpea mutta ei sitte vissii, kyllä sillon oli ihan valkonen. Mutta sillee kiva tietää missä nää omat rajat menee: Kuolleita lintuja, okkeei, nyljenki ne vielä. Kuollu lehmä, jaaaa leikkaushaavasta tulee verta jaaaa, vetasen oman peukalon puukolla auki ku aukasen purusäkkiä (ekana paivänä ilman lomittajia :D): rauhallisesti "heei missä täällä on laastarit?" No nyt saa harjotella ku on viikonloppuna tulossa hammaskiven poistoa. Etten pyörtys.

Endalle kuuluu autoilun lisäksi muutenki oikeen hyvää. Ollaan käyty pari kertaa vapaapäivänä tuolla työpaikalla kattomassa niiden koiria, eikä se niille mitään sano, paitsi jos se on tolpassa kiinni ja ne on irti. Se jopa vältteli pikku Jeppeä, sillee "mikä toi on, kakara, yäk!" Ja kyllä se on nyt eilisen jälkeen ihan virallista kun käytiin juoksutamassa koiria Emman kans, Endalla on ainaki yks koirakaveri, ja vielä kultsu!

Varmasti jotaki unohtu kertoilla, mutta ei voi mittää. Jos sitä yrittäis palata siihen kerta viikkoa tahtiin nii muistais kaikki. No ainaki nyt on kivoja kuvia tässä tekstin lomassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, pidäthan kielenkäyttösi siistinä!