29. lokakuuta 2016

Hammaskiven poistoa, Neville tuli taloon, hiustensyöjä hiehot ja muita kuulumisia

Sinne se aika taas meni kaks viikkoa eteenpäin enkä kerran viikossa saanu kirjotettua...
Kaks viikkoa sitte oli hammaskiven poistoa ja tuli yks ylläripotilas jolta piti poistaa kynsi. Ensin poistettiin asiakkaan koiralta hammaskivet ja sitte Endalta. Ja mie en pyörtyä kopsahtanu :D Ehkä se viimeks oli siksi ku se oli jo illalla ja navetan jälkeen nii olin muutenki nukkumaisillani ja nälissään. Mutta sittenpä Endalla kesti hetken se herääminen nii oli siinä kyllä oottelemista. Ja illalla se vaan halus mennä heti sänkyyn ja nukku vähän lisää :D

Siinä se on vessassa :D
En tiiä muistatteko sen kanin kesältä joka asu tuolla työpaikassa kanojen kans? No siinä nyt kävi silleen, että tuolla se Neville on mulla nyt hoidossa :D Onko tää joku kennellinjalaisen pakollinen työpaikkapupu joka otetaan jos siihen on mahdollisuus? Mutta se on niin ihana ku se on sisäsiisti ja syö vaan tuolla. Oon mie alkanu opettaan sille naksutinta ku annan sille tuoreruokaa, että kattoo jos sais opetettua sille jonku tempun! On se vaan kummallista ku en mie oikeen tykänny kouluaikana kaneista ollenkaan ku niitä piti hoitaa, mutta sitte päädyn kuitenki ihan vapaaehtosesti hoitamaan kania :D

Viime viikonloppuna oli ell. Kristiina Torpin koirien häiriökäytökseen ja lääkintään liittyvä luento Louella. Kahtena päivänä siellä käytiin. Ensin oli se lääkepuoli enimmäkseen ja se muistutti liikaa koulua, ja en ollu nukkunu koko viikkoon päikkäreitä nii alko kyllä nuokkumaan jossain vaiheessa, vaikka mielenkiintosta oliki :D Toinen päivä oli sitten potilastapauksia ja niistä keskustelua.
Kyllä sieltä tarttu pari juttua mukaan, esimerkiksi se että koiran voi opettaa ottamaan käskystä syvän henkäyksen ja se niinku rauhottaa reaktiivista koiraa. Ja tällainen "vaaleanpunainen pilleri" neuvo jonka voi kouluttajana antaa ihan ilmaiseksi vaikka puhelimessa omistajille jotka odottaa sitä vaaleanpunaista kaiken ratkaievaa pilleriä, eivätkä halua nähdäkään vaivaa koiran koulutuksen eteen: Jätä koiran huono käytös huomiotta, lopeta huonosta käytöksestä rankaiseminen, palkitse hyvästä käytöksestä. Koiran käytös kyllä paranee tällä, mutta ei varmastikaan siinä mittakaavassa mitä koulutuksen avulla on mahdollista saavuttaa.
Mutta kyllä se pisti vähän miettimään, että onko siinä mitään järkeä piettää esim.niin pelokasta tai reaktiivista koiraa että se tarttee lääkkeet siihen että pää pysyy ees kasassa? Ihan sama vaikka ne lääkkeet auttais kuinka paljon, ja käyttää tunti kausia koiran kouluttamiseen nii silti? Noh, kyllä mie sen ymmärrän että on vaikeeta päästää koirasta irti jos siihen on jo kiintyny. MUTTA SILTI.

Navetassa on aivan ihanan värinen blondi-risteytys sonnivasikka. Ehkä mulla on joku pehmeä kohta tolle värille? Neville on sellane siniharmaa, toi vasikka tollane ja mullahan on aina tehny mieli ottaa weimarinseisoja, aivan sen värin takia vaan. Oon toistaiseksi saanu hoettua ittelleni että "Krisse, et tee mitään metsästyskoiralla, älä ota sitä, ÄLÄ OTA." :D Ja mulla ei oo kohta hiuksia jos mie vielä muutaman kerran unohan väistää yhen hiehokarsinan kohalla tuolla :D Jos on yksiki haituva huivista ulkona niin tää kolmen kopla iskee ja repasee. Ja vasikkahuoneessaki on kasvamassa uus sukupolvi hiustensyöjiä. Millä pikkumyynutturalla minun pitää alkaa noita pitää?

Oli täällä pari minuuttia luntaki tossa yhessä vaiheessa. Enda oli sillä iltalenkillä kieli maassa ja nuoli sitä siitä tiestä :D Tulispa se talvi kunnola, kyllästyttää tää pimiä.Kävi mulla vielä kerran kynsienleikkuupotilas, nyt ollaan siinä vaiheessa että alkais ehkä kotonakin sujumaan jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, pidäthan kielenkäyttösi siistinä!