24. syyskuuta 2016

Lintuja, koiranruokaa ja ruokintaa (video)


Tiistaina tuli Endan Zooplus-paketti. Mie tilasin lisää ruokaa ja puruluita nii sen kylkiäisenä oli kilo koirankeksejä. Sitte koodilla sai 3kg Eukanuban Large Breediä. Noi koirankeksit haisee niin hyvälle!!! Oon nyt ottanu niitä aamusin mukaan nii Endan saa nopeesti pois pellolta etten myöhästy, nii voi että mulla tekis mieli ittekki syyä ku on nälkä aamulla :D Siis ku yleensä pomppaan suoraa ylös ja laitan vaatteet ja lähen pihalle, muuten mie jään vätystelemään sängyn pohjalle ja torkutan kymmenen kertaa :D

Pikkelöin itte sipuleita, tuli hyvää!
Ja mikä oudointa nii ku sekotin noi Eukanubat sen ruokapussin loppujen kans ja oon nyt antanu niitä Endalle nii se ei koske noihin Eukanuban nappuloihin muutako jos on tosi nälkä! Ja toihan söis melkee vaikka pieniä kiviä. Ehkä se sitte tökkii ku se on lammaspohjasta, enkä mie oo tainnu tolle kertaakaan niitä syöttää.

Nii ja vielä yks asia tohon Endan ruokintaan liittyen. Mie oon nyt alkanu antaan sille ruokaa neljä kertaa päivässä. Lisäsin vähän määrää ja niitä kertoja, nii nyt se ei näytä ruokailujen välissä siltä niinku se ei ois ikinä saanukaan ruokaa! Ku ne vaan jotenki häviää jonnekki. Siis ku aiemmin oon antanu kahesti päivässä nii siinä jossaki vaiheessa päivää sen maha oli jo ihan tyhjä ja ne on menny sinne eteenpäin, vaikka siis annoin 5dl nappulaa aamulla. Ja toiset viis illalla. Katotaa jos tällä nyt sitte sais sen ruoan pysymäänki jonki aikaa.

Ja varmaa mietitte mitä noi linnut tekee tossa otsikossa. No eilen oli se hetki kun sanottiin heipat kesäkanoille tuolla työkokeilupaikassa. Mie ehin navetasta siinä kohtaa ku kukko pistettiin pois päiviltä nii mie sain sitte auttaa siinä nylkemään sen kukon! Joojoo kunnon mettätyttö kun puhuu että ehtii ja saa nylkeä eläimen, mutta ei sitä kun on kasvanu perheessä jossa metsästetään nin ihan samalla lailla lintuja esimerkiks nää ku ihan tavan ihmine. Sitte ku ei oo enää henkeä niin en mie jotenki nää lintuja tai muita syötäviä eläimiä sitte muuna kun lihana.

No tänää sitte ihan sattumalta tuli toisenlainen lintukohtaaminen kun närhi lensi tohon minun huoneen ikkunaan. Voi olisittepa nähneet sen raukan ilmeen kun mie menin hanskat kädessä, otin sen varovasti ja katoin että siivet oli okei ja ei mitää muuta ollu poikki. Se oli niin järkyttyny, mutta vielä ihan ei tajunnu että mikä oli mitä. Siispä laitoin sen pahvilaatikkoon vähäks aikaa hengailemaan, ja kannen löyhästi kiinni että saa pimeässä levätä vähän aikaa. Kamerasta oli loppunu akku niin mie äkkiä menin ja latasin sen mitä nyt parissa minuutissa kerkesin ja sitte menin takas pihalle. Harmi vaan se ehti lähtee enkä voi näyttää ku tän videon jossa sen näkee ehkä kymmenesosasekunnin ajan :DTuo putkenpätkä oli vaan tossa toisella puolella, että en yrittäny vangita sitä tonne :D Kyllä se ainaki äänen perusteella ihan kunnossa oli ja laskeutu puun oksalle hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, pidäthan kielenkäyttösi siistinä!