11. syyskuuta 2016

Vasikkoja, RC Musher - seminaari, kylästelyä ja muita kuulumisia

Jeppe (ei oma :D)
Tää viikko meni navetassa vasikoita juottaessa ja paikkoja siivotessa. Kun niitä on kuus nii kyllä siinä oma aikansa menee ku lämmittelee maitoja ja juottaa. Varsinki ku yks ei oikeen juo niin sille pitää erikseen yrittää tai letkuttaa se maito.

Toissapäivänä tonne tuli sellane ällösöpö pieni eestinajokoiran pentu Jeppe. Saa vähän parannella pentukuumetta :D Jos koittaa auttaa opettaan sille luoksetuloa ja paikallaoloa ku tässä nyt on, nii ens vuonna sitte helpompi saaha mettästä pois ku lähtee tositoimiin.

Eilen käytiin Royal Caninin Musher - seminaarissa. Tuli asiaa mm. ruokinnasta ja olkapää ja valjasjutuista, loukkaantumisten ehkäisemisestä... Ja paljon erilaisista valjakkokisoista ja kisoihin valmistautumisesta. Mie kysyin luvan ja käänsin tähän yhden osan yhdestä luennosta, josta uskon että on hyötyä erityisesti esim. mettäkoirien omistajille ja kyllä ihan jokaselle koiranomistajalle vähän ajateltavaa.

Sattu olemaan yks niistä luennoitsijoista sellanen, jota olen ennenki kuunnellu. Heli Hyytinen piti koiran lihas ja luustohuollosta luennon. Katoin Kannuksen aikasia luentomuistiinpanoja nii oli periaatteessa sama luento, mutta valjakkoihmisille suunnattu. Yllätyin kyllä miten moni niistä osallistujista ei lämmitä ja jäähdytä koiriaan ennen ja jälkeen treenien tai kisojen. Onhan se tietty vaikeeta jotain 20 koiran laumaa alkaa koira kerrallaan lämmittään ja jäähdyttään, mutta onneksi sieltä tuli muutama vinkki niiltä jotka sen tekee, niin ehkä sais jotaki ideaa ne muutki. Sielä meni koko päivä 8-18. Ruoat oli tosi hyviä Scandic Hotelin puolesta meille tarjottuja, ja sai sieltä kätevän repun ja muuta mukaan tuomista.

Mie olin huolissaan että Enda ois tänne sisälle pissannu ku oli se kyllä tosi kauan yksin ja käymättä pihalla. Mutta ehdin! Käytiin samalla pitkästä aikaa minun serkun tykönä kylässä. Siellä käytin Endaa kattomassa niitten karhukoiraa. Näytti että niistä tulis kaverit, harmi vaan ku Retu ei pysy irti :D Tällä viikolla Enda pääs sosialisoimaan oikeen kunnolla ku käytiin pari kertaa naapurissa johon tuli käymään se ruottalainen pappa poikansa ja miniänsä kanssa. Puhuin siitä joskus aikasemmin edellisessä blogissa kun käytiin siellä. Enda niin tykkää siitä :D Ensin mie näin ne ku tulin töistä illalla, ja kävelin ohi kun ne poltti risuja sellasessa isossa kokossa. Hain Endan kotoa ja seisoskelin siinä yli tunnin :D Seuraavana päivänä käytiin sitte teellä siellä :)

Sain tällä viikolla vähä uusia vaatteita käyttöön. Paidat menee nyt yhtä kokoo pienemmätki päälle ja housut kahta kokoa pienemmät. Jos toi maha ei ois nii iso nii sitte menis varmaa vieläki pienemmät vaatteet ku kädet ja jalta on nii pienentyny. Ostin muutama viikko sitte alesta sellaset housut jotka puristi vielä aika pahasti nii nyt ne mahtuu jalkaan :D Sitte noi kengät mistä on kuvaki. Oon miettiny, että pitäskö sitä alkaa vielä lisäksi käymää kuntosalilla tai jotaki ku ei tuolla oikee vatsa ja selkälihaksia tuu sillee käytettyä.


Alle 30e :O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, pidäthan kielenkäyttösi siistinä!